A vállalkozásomat nemcsak nehezítik, hanem segítik is bizonyos tényezők, ezért nem lenne teljes a kép, ha ezeket elmulasztanám megemlíteni.

  1. Van egy tünemény gyermekem. Hogy ez eddig nehezítő körülmény volt? Persze, de egyben könnyítő is, mert egyrészt csak rá kell néznem mindennap és nem kell azon gondolkoznom, hogy mi motiváljon abban, hogy vállalkozó legyek. Hanem arra gondolok, hogy ha nem tudok elég zsét keresni, akkor őt valakire rá kell bíznom, na akkor rögtön kellően motivált leszek. Motiváció nélkül pedig nincs vállalkozás!
  2. Imádok itthon lenni. Hát igen. Online vállalkozásba ne kezdjen olyan, aki alapvetően nem szeret otthon lenni, nem tud otthonról dolgozni, hanem azt szereti, ha nyüzsgés van körülötte és akkor tudja a legjobbat nyújtani, ha közben ezren telefonálnak mellette és mindig van valaki akivel óránként kimehet egy kávét meginni, vagy egy cigit elszívni.
  3. Internetfüggő vagyok. Ezt jól mutatja, hogy amikor beköltöztünk a lakásunkba, a kulcsátadást követő napon egy darab bútor még nem volt a kecóban, viszont már jött az internetes csávó és bekötötte a netet, így az első bútor a laptop volt a földön.
  4. Van néhány műszaki kütyünk. Na ennek azért van jelentősége, mert enélkül a házimunkába gyakorlatilag beleőrülnék és belezöldülnék. Ezért ami megkönnyítheti a főzést, takarítást, háztartási munkákat, hatékonyabbá teheti a vállalkozást és teljesebbé teheti  a pihenést az nekünk van. Később ezeket is bemutatom, meg fogsz lepődni mennyi időt lehet spórolni egy-egy ilyen kütyüvel, amit szépen lehet az online vállalkozásba fektetni.
  5. Van egy nagy adag önbizalmam és még nagyobb optimizmusom. Ez elengedhetetlen. Mivel magamon kívül senki nincs aki biztasson, hanem inkább csak hátráltatnak, ezért legfőképp csak magammal beszélem meg a dolgaimat és magamat motiválom. Te is voltál már úgy, hogy volt valami ötleted, de azért nem mersz belevágni, mert a környezeted lebeszél róla? Ne hagyd magad! Olvasd a blogot és ha sikerül nekem akkor neked is sikerülhet, ha meg nekem nem sikerül, akkor meg mondd azt, hogy áááá én sokkal jobban csináltam volna. És csináld is!
  6. Kreatívnak tartom magam. Asszem a kreativitás elengedhetetlen a vállalkozás indításnál. Valószínű később is..

 

Ennyi, ezek az alapok, ebből főzünk. A kreativitásomat bizonyítandó a következő bejegyzésben pedig azt mondom el, hogy milyen vállalkozás(oka)t fogok indítani. Igen, jól olvasod, nemcsak egyet!:-))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozoleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr543008038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C4rt3r 2011.06.24. 21:44:45

Laptopot használsz a munkához? Megosztanád esetleg, hogy miért választottad azt asztali számítógép helyett?

V.Alice 2011.06.27. 12:01:50

@C4rt3r:
Köszönöm a kérdést, ez egy kulcs fontosságú dolog, ezért röviden csak annyit válaszolok, hogy azért használok laptopot, mert mobil. De valójában ettől sokkal több, ezért a következő postok egyikében részletesebben is írok az én választottamról.
süti beállítások módosítása